Gurķi garšvielu marinādē

Gurķi garšvielu marinādē Foto: Gurķi garšvielu marinādē

Sastāvdaļas

  • 1 kg nelielu gurķu
  • 100 g sāls
  • 1 mārrutka gabaliņš (apm. 2 cm)
  • 4 žāvētas čili piparu pākstis
  • 1 tējkarote balto piparu graudiņu
  • 1 saišķītis diļļu
  • ½ l ābolu etiķa
  • 1 lauru lapa 24 stunda
  • 1 tējkarote paegļu ogu
  • 100 g cukura

Pagatavošana

  1. Gurķus nomazgā un nosusina.
  2. Nogriež galus.
  3. Ieliek traukā ar 1,5 l ūdens, kurā izkausēts sāls.
  4. Trauku apsedz un ļauj gurķiem 24 stundas ievilkties.
  5. Tad gurķus uz 5 min. ieliek svaigā, aukstā ūdenī.
  6. Izņem, notecina un pilda sterilizētās burkās.
  7. Nomazgā mārrutku un sagriež plānās šķēlītēs.
  8. Čili pākstis pārgriež uz pusēm.
  9. Pēc tam jānomazgā rokas.
  10. Uzvāra etiķi kopā ar ½ l ūdens, garšvielām, garšaugiem un cukuru.
  11. Nedaudz atdzesē, pārlej gurķiem un aizvāko burkas.
  12. Pirms lietošanas gurķiem vismaz 2 nedēļas jāievelkas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes