Sastāvdaļas
- gurķi
- sīpoli
- vīna etiķis
- sinepju graudiņi
Pagatavošana
- Veselus, stingrus vidēja lieluma gurķus aplej ar karstu ūdeni.
- Kad ūdens atdzisis, gurķus sagriež ripās, kuras saliek burkā kārtām ar ripās sagrieztiem sīpoliem.
- Vispirms liek gurķu kārtu, kurai uzber sāli, tad liek sīpolu kārtu, pēc tam atkal gurķus, tad sīpolus utt., kamēr burka piepildīta.
- Var pielikt arī sloksnītēs sagrieztas sarkanās saldās paprikas pākstis, jo tad burkai ir skaistāks izskats.
- Kad burka piepildīta, gurķus aplej ar atdzesētu novārītu vīna etiķi, pieliek arī 10-12 sinepju graudiņus.
- Burku tūliņ neaizsien, jo etiķis dārzeņos iesūcas pamazām, tāpēc otrajā un trešajā dienā tas vēl jāpielej.
- Tikai pēc tam burku blīvi nosien.
- Uzglabā vēsā vietā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!