Sastāvdaļas
- 500 g liellopu gaļas
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 tējkarote tomātu pastas
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
- 1 lauru lapa
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, mazliet apcep.
- Var arī necept, bet aplej ar verdošu ūdeni, sautē kopā ar sagrieztu sīpolu, rīvētu burkānu, uzlej mazliet augu eļļu.
- Pielej vēl mazliet ūdens, sautē, kamēr gaļa ir pilnībā gatava.
- 10 minūtes, pirms gatavs, pieber sāli pēc garšas, liek lauru lapu, piparus.
- Parasti liellopu gaļas sautēšanas laiks ir 1 stunda, gaļas gatavību pārbauda ar nazi vai dakšiņu.
- 1/2 glāzes silta ūdens izmaisa tomātu pastu, miltus, skābo krējumu.
- Maisot gulašu, lej tajā tomātu pastas maisījumu, masa sāks sabiezēt.
- Pakarsē 5-10 minūtes, ja gulašs liekas pārāk biezs, pielej mazliet verdoša ūdens.
- Gulašu pasniedz ar kartupeļu biezeni.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!