Gulaša zupa ungāru gaumē

Gulaša zupa ungāru gaumē Foto: ivona.bigmir.net

Sastāvdaļas

● 600 g liellopu gaļas
● 200 g sīpolu
● 1 vidēja lieluma tomāts
● 10 g paprikas
● 600 g kartupeļu
● 100 g cūku tauki
● 700 - 800 g ūdens
● pipari
● sāls
Mīklai:
● 200 g milti
● 100 g ūdens
● 1 ola
● sāls

Pagatavošana

  1. Katlā ar uzkarsētiem taukiem ieber sīki sagrieztus sīpolus.
  2. Kad sīpoli kļūst gaiši rozā, pieliek gabaliņos sagrieztu gaļu, pārkaisa ar sāli, pipariem un viegli apcep.
  3. Kad sīpoli kļūst gaiši brūni, katlā pielej 700 - 800 g ūdens un vāra, līdz gaļa kļūst gandrīz mīksta.
  4. Tad pieliek gabaliņos sagrieztus kartupeļus, tomātus un papriku.
  5. Pirms gulaša pasniegšanas tam pievieno sīkos gabaliņos sagrieztu vārītu mīklu.

Mīklu gatavo šādi: no 200 g miltu, 100 g ūdens, vienas olas un šķipsniņas sāls pagatavo stingru mīklu, sagriež nelielos gabaliņos un vāra verdošā ūdenī.

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes