Sastāvdaļas
- 4 olas
- 125 g sviesta
- 500 ml silta piena
- 115 g miltu
- 150 g cukura
- 1/2-1 tējkarote vanilīna
- 1 ēdamkarote ūdens
Pagatavošana
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
- Olu baltumus kopā ar šķipsniņu sāls, sakuļ stingrās putās.
- Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, vanilīnu un ūdeni.
- Sviestu izkausē, mazliet atdzesē.
- Atdzesēto sviestu pielej olu dzeltenumu masai un sakuļ.
- Tad, 3 piegājienos, pievieno miltus, pēc katras pievienošanas, kārtīgi sakuļ.
- Pielej pusi piena, kārtīgi sakuļ, tad pielej atlikušo pienu, vēlreiz sakuļ.
- Uzmanīgi iemaisa sakultos olu baltumus, virzienā no augšas uz leju.
- Veidni ietauko ar sviestu, pārkaisa ar miltiem, lej mīklu - mīkla būs ļoti šķidra - neuztraucieties!
- Cep 175°C temperatūrā, 40 minūtes līdz 1 stundai 20 minūtēm.
- Kādam būs nepieciešamas tikai 40 minūtes, kādam - ilgāk - viss atkarīgs no krāsns.
- Pievērsiet uzmanību - virsējai daļai jāapbrūnē, visam mazliet jāšūpojas.
- Kūku pilnībā atdzesē.
- Pārkaisa ar pūdercukuru, sagriež gabalos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!