Sastāvdaļas
- 1,5 glāzes grūbu
- 400 g liellopu gaļas
- 200 g šampinjonu
- 100 g saldētu zaļo zirnīšu
- 1 liels sīpols
- 1 burkāns
- sāls, pipari, garšvielas pēc garša un izvēles
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Gaļu sagriež gabaliņos, augu eļļā apcep zeltainus, pieber sāli, piparus un garšvielas.
- Pielej ūdeni un sautē aptuveni 40 minūtes.
- Sēnes sagriež 4 daļās, pievieno gaļai, sautē 10-15 minūtes.
- Burkānu sagriež salmiņos, sīpolu - gabaliņos.
- Dārzeņus pievieno gaļai un sēnēm, sautē 10 minūtes, pannai uzliekot vāku.
- Kad dārzeņi ir mīksti, pievieno atlaidinātus zaļos zirnīšus, turpina sautēt 2 minūtes.
- Grūbas noskalo un iemērc lielā ūdens daudzumā uz nakti.
- Pēc mērcēšanas, ūdeni nolej, grūbas vēlreiz noskalo un vāra gatavas, sālsūdenī.
- Kad grūbas ir gatavas, ūdeni nolej un katlu, kurā ir grūbas, ietin segā vai dvielī, tad grūbas kļūs mīkstas.
- Grūbām pievieno gaļu, sēnes un dārzeņus, uzmanīgi samaisa, pakarsē uz uguns 1-2 minūtes, pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!