Groziņi ar biezpiena krēmu un ogām

Groziņi ar biezpiena krēmu un ogām Foto: Groziņi ar biezpiena krēmu un ogām

Sastāvdaļas

  • 3 loksnes filo mīklas (sasaldētu to var nopirkt lielveikalos)
  • 200 g biezpiena
  • 200 ml salda krējuma
  • 2 ēd.karotes olu liķiera
  • 3-4 ēd.karotes cukura
  • ogas, augļi
  • pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
  2. Groziņu formas izziež ar sviestu. Uzmanīgi atritina filo mīklas loksnes (tās lieto tikai sasaldētas).
  3. Sagriež mīklu tik lielos kvadrātiņos, lai tos varētu ieklāt formiņās, bet mīklas malas varētu pārlocīt pāri formiņas malai.
  4. Pārziež katru kvadrātiņu ar kausētu sviestu. Liek katrā formā trīs kvadrātiņus citu virs cita, viegli piespiežot.
  5. Šādi sagriež un sakārto visas mīklas loksnes.
  6. Cept 8-10 minūtes līdz zeltainam brūnējumam. Izceptos groziņus nedaudz atdzesē un izņem no formiņām.
  7. Saputo saldo krējumu.
  8. Biezpienu saberž ar cukuru, pielej olu liķieri, samaisa. Uzmanīgi sajauc putukrējumu ar biezpiena masu.
  9. Iepilda krēmu groziņos, pa virsu kārto ogas un augļus, pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes