Sastāvdaļas
Mīklai:
- 9 olu baltumi
- 500 g cukura
- 2 ēdamkarotes medus
- 350 g valriekstu
- 4 ēdamkarotes baltas rīvmaizes
Glazūrai:
- 300 g cukura,
- 1/2 glāze ūdens
- 1 tējkarote etiķa
- 50 g šokolādes
- 2- 3 ēdamkarotes piena
- 2 ēdamkarotes kakao
- 50 g sviesta
- vaniļas cukurs
Pagatavošana
- Olu baltumus saputo stingrās putās, pamazām pievienojot cukuru.
- Pievieno izkausētu medu, riekstus un rīvmaizi, samaisa.
- Masu liek formā un cep apmēram 1 stundu 180 - 190 °C temperatūrā.
- Gatavu pārsmērē ar glazūru.
- Katliņā ielej ūdeni, kam pievienots etiķis, pievieno cukuru.
- Uzliek vāku un vāra līdz sabiezē līdz krējuma konsistencei.
- Pievieno izkausētu šokolādi vai vārītu pienu ar kakao.
- Noņem no uguns un pievieno nedaudz sviesta un vaniļas cukuru.
- Kad masa atdzisusi, ar to var smērēt torti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!