Griljāžas torte

Griljāžas torte Foto: Griljāžas torte

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 9 olu baltumi
  • 500 g cukura
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 350 g valriekstu
  • 4 ēdamkarotes baltas rīvmaizes

Glazūrai:

  • 300 g cukura,
  • 1/2 glāze ūdens
  • 1 tējkarote etiķa
  • 50 g šokolādes
  • 2- 3 ēdamkarotes piena
  • 2 ēdamkarotes kakao
  • 50 g sviesta
  • vaniļas cukurs

Pagatavošana

  1. Olu baltumus saputo stingrās putās, pamazām pievienojot cukuru. 
  2. Pievieno izkausētu medu, riekstus un rīvmaizi, samaisa.
  3. Masu liek formā un cep apmēram 1 stundu 180 - 190 °C temperatūrā.
  4. Gatavu pārsmērē ar glazūru.
  5. Katliņā ielej ūdeni, kam pievienots etiķis, pievieno cukuru. 
  6. Uzliek vāku un vāra līdz sabiezē līdz krējuma konsistencei.
  7. Pievieno izkausētu šokolādi vai vārītu pienu ar kakao.
  8. Noņem no uguns un pievieno nedaudz sviesta un vaniļas cukuru.
  9. Kad masa atdzisusi, ar to var smērēt torti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes