Sastāvdaļas
- laša fileja
- svaigs gurķis
- aveņu etiķis
- burkāns
- olīveļļa
- baltvīns
- sāls
- cukurs
- kartupeļi
- laims
- skābais krējums
- rukola
- ķirštomātiņi
- dilles
- Parmas siers
Pagatavošana
- Nomizo gurķi un sagriež plānās, garenās šķēlītēs.
- Uzber virsū 1/2 tējkarotes cukura, pārlej ar aveņu etiķi un atstāj marinēties uz 20 - 25 minūtēm.
- Uz cepešpannā ieklāta papīra liek burkānu ripiņas, tām virsū - laša filejas gabalus.
- Pārkaisa ar sāli, pārslaka ar olīveļļu un sauso baltvīnu un liek krāsnī cepties.
- Cepšanas laikā ik pa brīdim apslaka ar baltvīnu.
- Beigās - pārkaisa ar dillēm.
- Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un salātiem: rukolu, ķirštomātiņiem, kas sajaukti 1/2 laima sulu, olīveļļu un pārkaisa ar rīvētu Parmas sieru, pārlej ar krējumu un laimas sulas mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!