Grilēts lasis folijā ar lokiem un vermutu

Grilēts lasis folijā ar lokiem un vermutu Foto: Grilēts lasis folijā ar lokiem un vermutu

Sastāvdaļas

  • 1 kg laša filejas
  • mazliet loku
  • oregano
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • 1 citrons
  • 80 ml sausa vermuta
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls pēc garšas
  • 1/2 tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošana

  1. Ieslēdz krāsni grila režīmā, 200°C temperatūrā.
  2. Laša fileju noskalo. 
  3. Lokus, oregano, ķiplokus sasmalcina. 
  4. Laša fileju liek uz dubultas folijas, pārlej ar olīveļļu, ar rokām eļļu izlīdzina pa visu fileju.
  5. Vienmērīgi pārkaisa ar sāli, pipariem, zaļumiem un ķiplokiem.
  6. Folija malas paceļ uz augšu, uzlej vermutu, maliņas nostiprina, aizver.
  7. Cep 12-20 minūtes, atkarīgs no laša filejas lieluma.
  8. Citronu nomazgā, sagriež šķēlītēs.
  9. Gatavu zivi izņem no krāsns, atver foliju, mazliet atdzesē, sagriež gabaliņos.
  10. Pasniedz, rotātu ar zaļumiem, citrona šķēlītēm, ja vēlas, ar sakapātiem sarkanajiem sīpoliem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes