Sastāvdaļas
- 1 kg laša filejas
- mazliet loku
- oregano
- 1-2 ķiploka daiviņas
- 1 citrons
- 80 ml sausa vermuta
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- sāls pēc garšas
- 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
Pagatavošana
- Ieslēdz krāsni grila režīmā, 200°C temperatūrā.
- Laša fileju noskalo.
- Lokus, oregano, ķiplokus sasmalcina.
- Laša fileju liek uz dubultas folijas, pārlej ar olīveļļu, ar rokām eļļu izlīdzina pa visu fileju.
- Vienmērīgi pārkaisa ar sāli, pipariem, zaļumiem un ķiplokiem.
- Folija malas paceļ uz augšu, uzlej vermutu, maliņas nostiprina, aizver.
- Cep 12-20 minūtes, atkarīgs no laša filejas lieluma.
- Citronu nomazgā, sagriež šķēlītēs.
- Gatavu zivi izņem no krāsns, atver foliju, mazliet atdzesē, sagriež gabaliņos.
- Pasniedz, rotātu ar zaļumiem, citrona šķēlītēm, ja vēlas, ar sakapātiem sarkanajiem sīpoliem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!