Grilēts lasis ar avokado salsu

Grilēts lasis ar avokado salsu Foto: Grilēts lasis ar avokado salsu

Sastāvdaļas

 ● 1,5 kg svaiga laša filejas
 ● 1/2 tējkarotes piparu
 ● 1/4 glāzes sakapātu loku
 ● 1 ēdamkarote olīveļļas
 ● 1 ķiploka daiviņa

Avokado salsai:
 ● 4 svaigi, sagriezti tomāti bez sēklām
 ● 1 sagriezts avokado
 ● 1/4 glāzes plāni sagriezta sarkanā sīpola
 ● 3 ēdamkarotes sakapātu kinzas zaļumu
 ● 2 ēdamkarotes olīveļļas
 ● 1 ēdamkarote laima sulas
 ● laima miziņa

Pagatavošana

  1. Pirms gatavošanas, ciedra koka dēlīti izmērcē ūdenī 2 stundas.
  2. Ja nav ciedra koka dēlītis, var izmantot cita koka dēlīti.
  3. Lai ciedra koka dēlītis būtu pilnībā zem ūdens, virsū uzliek slogu.
  4. Pirms liek laša fileju uz dēlīša, ierīvē vienu pusi ar ķiploku un ieziež ar olīveļļu.
  5. Laša fileju noskalo ar aukstu ūdeni, no visām pusēm ieziež ar olīveļļu.
  6. Grilu uzkarsē līdz 320°C temperatūrai.
  7. Ciedra koka dēlīti ar laša fileju liek uz grila tā, lai dēlītis varētu vienmērīgi un labi izkarsēties. 
  8. Dēlīti nedrīkst likt tik tuvu ugunij, lai tas varētu aizdegties.
  9. Uzliek grila vāku, blakus turiet pudeli ar ūdeni, lai varētu nodzēst liesmu, ja kaut kas ir aizdedzies.
  10. Ik pa brīdim skatieties, lai pārliecinātos, ka dēlītis nav aizdedzies.
  11. Lasi grilē 20-30 minūtes, atkarībā no liesmu stipruma.
  12. Kad laša fileju ir viegli sadalīt gabaliņos, un tās iekšējā temperatūra ir 60°C, lasi noņem no uguns.
  13. Kad ņemat lasi nost no uguns, izmantojiet spailes, jo dēlītis ir ļoti karsts.
  14. Gatavo salsu - receptē izmantoto produktu daudzums ir paredzēts 4 personām. 
  15. Avokado samaisa ar tomātiem, sarkano sīpolu, kinzas zaļumiem un rīvētu laima miziņu.
  16. Laima sulu samaisa ar olīveļļu, pārlej maisījumam, trauku pārklāj ar pārtikas plēvi vai vāku, liek ledusskapī uz 1 stundu.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes