Sastāvdaļas
- 1,5 kg svaiga laša filejas
- 1/2 tējkarotes piparu
- 1/4 glāzes sakapātu loku
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 1 ķiploka daiviņa
Avokado salsai:
- 4 svaigi, sagriezti tomāti bez sēklām
- 1 sagriezts avokado
- 1/4 glāzes plāni sagriezta sarkanā sīpola
- 3 ēdamkarotes sakapātu kinzas zaļumu
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 ēdamkarote laima sulas
- laima miziņa
Pagatavošana
- Pirms gatavošanas, ciedra koka dēlīti izmērcē ūdenī 2 stundas.
- Ja nav ciedra koka dēlītis, var izmantot cita koka dēlīti.
- Lai ciedra koka dēlītis būtu pilnībā zem ūdens, virsū uzliek slogu.
- Pirms liek laša fileju uz dēlīša, ierīvē vienu pusi ar ķiploku un ieziež ar olīveļļu.
- Laša fileju noskalo ar aukstu ūdeni, no visām pusēm ieziež ar olīveļļu.
- Grilu uzkarsē līdz 320°C temperatūrai.
- Ciedra koka dēlīti ar laša fileju liek uz grila tā, lai dēlītis varētu vienmērīgi un labi izkarsēties.
- Dēlīti nedrīkst likt tik tuvu ugunij, lai tas varētu aizdegties.
- Uzliek grila vāku, blakus turiet pudeli ar ūdeni, lai varētu nodzēst liesmu, ja kaut kas ir aizdedzies.
- Ik pa brīdim skatieties, lai pārliecinātos, ka dēlītis nav aizdedzies.
- Lasi grilē 20-30 minūtes, atkarībā no liesmu stipruma.
- Kad laša fileju ir viegli sadalīt gabaliņos, un tās iekšējā temperatūra ir 60°C, lasi noņem no uguns.
- Kad ņemat lasi nost no uguns, izmantojiet spailes, jo dēlītis ir ļoti karsts.
- Gatavo salsu - receptē izmantoto produktu daudzums ir paredzēts 4 personām.
- Avokado samaisa ar tomātiem, sarkano sīpolu, kinzas zaļumiem un rīvētu laima miziņu.
- Laima sulu samaisa ar olīveļļu, pārlej maisījumam, trauku pārklāj ar pārtikas plēvi vai vāku, liek ledusskapī uz 1 stundu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!