Sastāvdaļas
- 4 saldētas skumbrijas
- 1 citrons
- 1 sīpols
- kaltēts vai svaigs baziliks
- pipari
- sāls
Pagatavošana
- Skumbrijas atlaidina, nogriež galvas, izņem iekšas, kārtīgi nomazgā.
- Mugurkaula garumā, no vienas puses izdara dziļu iegriezumu, bet tā, lai zivi nesadalītu uz pusēm.
- Skumbriju no ārpuses apsāla, sapiparo, apkaisa ar baziliku.
- Iegriezumā liek plānas citrona šķēlītes un sīpola pusgredzenus.
- Zivis atstāj marinēties 3-4 stundas.
- Skumbrijas liek uz restēm, grilē uz mēreni karstām oglēm, ik pa brīdim apgriežot otrādi, 15-20 minūtes.
- Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem vai ceptiem kartupeļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!