Sastāvdaļas
- 400 g liellopu vai jēra gaļas
Marinādei:
- 2 ēdamkarotes sojas mērces
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 2 ēdamkarotes ūdens
- 1/2 tējkarotes baltvīna etiķa
- 1/4 tējkarotes balto piparu
- 1/4 tējkarotes ķiploku sāls
- 1/2 tējkarotes sāls
Mērce:
- 3 ēdamkarotes sojas mērces
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 1 tējkarote čili pulvera
- 1/2 sarkanās paprikas
- 1/2 zaļās paprikas
- 1 mazs sīpols
Pagatavošana
- Gaļu sagriež nelielos gabaliņos un liek dziļā traukā.
- Sajauc marinādes sastāvdaļas, pārlej gaļai un nedaudz apmaisa, lai tā labāk ievilktos.
- Atstāj uz 60 minūtēm istabas temperatūrā.
- Izņem gaļu no marinādes. Tad gatavo mērci. Marinādei pievieno sojas mērci, citrona sulu, čili pulveri, sasmalcinātu sīpolu un papriku.
- Iemarinēto gaļu sasprauž uz iesmiem.
- Gaļu cep 6 - 7 minūtes virs kvēlojošām oglēm. Tad liek traukā un pārlej ar mērci.
- Pasniedz ar svaigiem salātiem un tomātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!