Grilēta gaļa uz iesmiņiem indonēziešu gaumē

Grilēta gaļa uz iesmiņiem indonēziešu gaumē Foto: Grilēta gaļa uz iesmiņiem indonēziešu gaumē

Sastāvdaļas

  • 400 g liellopu vai jēra gaļas

Marinādei:

  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • 1/2 tējkarotes baltvīna etiķa
  • 1/4 tējkarotes balto piparu
  • 1/4 tējkarotes ķiploku sāls
  • 1/2 tējkarotes sāls

Mērce:

  • 3 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 1 tējkarote čili pulvera
  • 1/2 sarkanās paprikas
  • 1/2 zaļās paprikas
  • 1 mazs sīpols

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež nelielos gabaliņos un liek dziļā traukā.
  2. Sajauc marinādes sastāvdaļas, pārlej gaļai un nedaudz apmaisa, lai tā labāk ievilktos.
  3. Atstāj uz 60 minūtēm istabas temperatūrā.
  4. Izņem gaļu no marinādes. Tad gatavo mērci. Marinādei pievieno sojas mērci, citrona sulu, čili pulveri, sasmalcinātu sīpolu un papriku.
  5. Iemarinēto gaļu sasprauž uz iesmiem.
  6. Gaļu cep 6 - 7 minūtes virs kvēlojošām oglēm. Tad liek traukā un pārlej ar mērci.
  7. Pasniedz ar svaigiem salātiem un tomātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes