Sastāvdaļas
- vistas krūtiņa
- 2,5-3 l ūdens
- 250 g šampinjonu
- 1/2 glāzes griķu
- 1 sīpols
- 1 neliels burkāns
- puravs
- 1 lauru lapa
- pētersīļi pēc garšas
- sāls pēc garšas
Klimpām:
- 2-3 nelieli kartupeļi
- 1 ola
- 3-4 ēdamkarotes miltu
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Vistas krūtiņu sagriež gabaliņos, liek katlā, pārlej ar ūdeni, pieber sāli, vāra, kamēr gatavs.
- Griķus viegli apgrauzdē sausā pannā.
- Sēnes sagriež gabaliņos, apcep pannā, augu eļļā, kamēr iztvaiko liekais šķidrums.
- Sēnēm pievieno sarīvētu burkānu, sakapātu sīpolu un puravu, visu kopā apcep.
- Kartupeļus izvāra un samīca.
- Samīcītajiem kartupeļiem pievieno olu, samaisa, pievieno sāli un miltus, vēlreiz samaisa.
- Sanāk pietiekoši bieza mīkla, kuru var paņemt ar karoti.
- Katlā, izvārītajai vistas gaļai pievieno griķus, lauru lapu.
- Ar tējkaroti zupā liek nelielas kartupeļu mīklas klimpas, samaisa.
- Tikko kartupeļu klimpas uzpeld(kas notiek ļoti ātri), zupā liek apceptās sēnes un dārzeņus.
- Visu samaisa, uzvāra, turpina vārīt vēl 3-4 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!