Griķu zupa ar frikadelēm

Griķu zupa ar frikadelēm Foto: Griķu zupa ar frikadelēm

Sastāvdaļas

  • 100 g liellopu maltās gaļas
  • 1/4 sīpola un burkāna
  • 1 kartupelis
  • 2 ēdamkarotes griķu

Pagatavošana

  1. Kartupeli nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
  2. Sīpolu sagriež mazos gabaliņos.
  3. Burkānu sarīvē uz smalkās rīves.
  4. Griķus noskalo un nosusinot apgrauzdē uz sausas pannas.
  5. Malto gaļu, mazliet burkānu un sīpolu sakuļ blenderī.
  6. No maltās gaļas masas veido frikadeles, liek katlā, verdošā ūdenī (700 ml), uzvāra, pieliek atlikušos burkānus un sīpolus.
  7. Zupu vāra 15 minūtes, pievieno kartupeļus un griķus, mazliet sāls un turpina vārīt 20 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes