Sastāvdaļas
- 100 g liellopu maltās gaļas
- 1/4 sīpola un burkāna
- 1 kartupelis
- 2 ēdamkarotes griķu
Pagatavošana
- Kartupeli nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
- Sīpolu sagriež mazos gabaliņos.
- Burkānu sarīvē uz smalkās rīves.
- Griķus noskalo un nosusinot apgrauzdē uz sausas pannas.
- Malto gaļu, mazliet burkānu un sīpolu sakuļ blenderī.
- No maltās gaļas masas veido frikadeles, liek katlā, verdošā ūdenī (700 ml), uzvāra, pieliek atlikušos burkānus un sīpolus.
- Zupu vāra 15 minūtes, pievieno kartupeļus un griķus, mazliet sāls un turpina vārīt 20 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!