Griķu veltnīši ar tītara gaļu

Griķu veltnīši ar tītara gaļu Foto: Griķu veltnīši ar tītara gaļu

Sastāvdaļas

 ● 500 g tītara filejas
 ● 150 g griķu
 ● 2 olas
 ● 2 sīpoli
 ● 200 g tomātu mērces
 ● sāls, pipari pēc garšas
 ● milti panēšanai
 ● augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

    1. Griķus liek katlā, verdošā sālsūdenī, vāra gatavus, atdzesē.
    2. Tītara fileju samaļ gaļas maļamajā mašīnā, kopā ar vienu sīpolu.
    3. Maltajai gaļai pievieno olas, sāli, piparus - kārtīgi samaisa.
    4. Maltās gaļas maisījumu samaisa ar griķiem.
    5. No maltās gaļas masas veido plācenīšus, panē miltos, apcep augu eļļā, kamēr kļūst zeltaini.
    6. Otru sīpolu sagriež pusgredzenos un apcep augu eļļā, kamēr kļūst zeltains.
    7. Sīpoliem pārlej tomātu mērci un karsē.
    8. Sīpoliem un tomātu mērcei pievieno griķu veltnīšus, pannai uzliek vāku, gatavo uz nelielas uguns 20-25 minūtes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes