Sastāvdaļas
- 500 g tītara filejas
- 150 g griķu
- 2 olas
- 2 sīpoli
- 200 g tomātu mērces
- sāls, pipari pēc garšas
- milti panēšanai
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Griķus liek katlā, verdošā sālsūdenī, vāra gatavus, atdzesē.
- Tītara fileju samaļ gaļas maļamajā mašīnā, kopā ar vienu sīpolu.
- Maltajai gaļai pievieno olas, sāli, piparus - kārtīgi samaisa.
- Maltās gaļas maisījumu samaisa ar griķiem.
- No maltās gaļas masas veido plācenīšus, panē miltos, apcep augu eļļā, kamēr kļūst zeltaini.
- Otru sīpolu sagriež pusgredzenos un apcep augu eļļā, kamēr kļūst zeltains.
- Sīpoliem pārlej tomātu mērci un karsē.
- Sīpoliem un tomātu mērcei pievieno griķu veltnīšus, pannai uzliek vāku, gatavo uz nelielas uguns 20-25 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!