Griķu - tītara gaļas kotletes

Griķu - tītara gaļas kotletes Foto: Griķu - tītara gaļas kotletes

Sastāvdaļas

 ● 500 g tītara filejas
 ● 150 g griķu
 ● 2 olas
 ● 2 sīpoli
 ● 200 g tomātu mērces
 ● sāls, pipari pēc garšas
 ● milti panēšanai
 ● augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

    1. Griķus izvāra sālsūdenī un atdzesē.
    2. Tītara gaļu, kopā ar 1 sīpolu samaļ.
    3. Maltās gaļas masai pievieno olas, sāli, piparus pēc garšas - kārtīgi samaisa.
    4. Maltās gaļas masu samaisa ar griķiem.
    5. No maltās gaļas-griķu masas veido kotletes, panē tās miltos, cep augu eļļā, no abām pusēm, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
    6. Otru sīpolu sagriež pusgredzenos un cep augu eļļā, kamēr kļūst zeltains.
    7. Pielej tomātu mērci un uzkarsē.
    8. Pannā ar tomātu mērci un sīpoliem liek kotletes, uzliek vāku, uz mazas uguns pasautē 20-25 minūtes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes