Sastāvdaļas
- 500 g tītara filejas
- 150 g griķu
- 2 olas
- 2 sīpoli
- 200 g tomātu mērces
- sāls, pipari pēc garšas
- milti panēšanai
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Griķus izvāra sālsūdenī un atdzesē.
- Tītara gaļu, kopā ar 1 sīpolu samaļ.
- Maltās gaļas masai pievieno olas, sāli, piparus pēc garšas - kārtīgi samaisa.
- Maltās gaļas masu samaisa ar griķiem.
- No maltās gaļas-griķu masas veido kotletes, panē tās miltos, cep augu eļļā, no abām pusēm, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Otru sīpolu sagriež pusgredzenos un cep augu eļļā, kamēr kļūst zeltains.
- Pielej tomātu mērci un uzkarsē.
- Pannā ar tomātu mērci un sīpoliem liek kotletes, uzliek vāku, uz mazas uguns pasautē 20-25 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!