Sastāvdaļas
- 1/2 selerijas saknes
- 3 burkāni
- 2-3 sīpoli
- 6 ķiploka daiviņas
- sāls, pipari pēc garšas
- 1 ēdamkarote kaltētas bārbeles
- 300 g vistas filejas
- 1,5 glāzes griķu
- 1-2 tējkarotes Panch Puren garšvielu maisījums
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Selerijas sakni, burkānu un sīpolus sagriež lielos salmiņos.
- Pannā, augu eļļā, vispirms cep selerijas sakni, tad burkānus un sīpolus, pieber sāli, piparus.
- Pievieno, salmiņos sagrieztu vistas fileju, cep, kamēr paliek balta.
- Pievieno griķus, bārbeles, ķiploka daiviņas.
- Visu samaisa, izlīdzina, pievieno Panč-puren garšvielu, pielej 2 glāzes verdoša ūdens, 1/2 tējkarotes sāls.
- Visu uzvāra, turpina vārīt, uzliekot vāku, uz lēnas uguns, kamēr iztvaiko viss šķidrums.
- Kad viss šķidrums ir iztvaikojis un griķi ir gatavi, visu samaisa, sabīda centrā kaudzītē, uzliek vāku un atstāj uz plīts, izslēdzot uguni, uz 15 minūtēm.
- Pasniedz ar zaļumiem un svaigiem dārzeņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!