Griķu plovs ar selerijas sakni

Griķu plovs ar selerijas sakni Foto: Griķu plovs ar selerijas sakni

Sastāvdaļas

  • 1/2 selerijas saknes
  • 3 burkāni
  • 2-3 sīpoli
  • 6 ķiploka daiviņas
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 1 ēdamkarote kaltētas bārbeles
  • 300 g vistas filejas
  • 1,5 glāzes griķu
  • 1-2 tējkarotes Panch Puren garšvielu maisījums
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Selerijas sakni, burkānu un sīpolus sagriež lielos salmiņos.
  2. Pannā, augu eļļā, vispirms cep selerijas sakni, tad burkānus un sīpolus, pieber sāli, piparus.
  3. Pievieno, salmiņos sagrieztu vistas fileju, cep, kamēr paliek balta.
  4. Pievieno griķus, bārbeles, ķiploka daiviņas.
  5. Visu samaisa, izlīdzina, pievieno Panč-puren garšvielu, pielej 2 glāzes verdoša ūdens, 1/2 tējkarotes sāls.
  6. Visu uzvāra, turpina vārīt, uzliekot vāku, uz lēnas uguns, kamēr iztvaiko viss šķidrums. 
  7. Kad viss šķidrums ir iztvaikojis un griķi ir gatavi, visu samaisa, sabīda centrā kaudzītē, uzliek vāku un atstāj uz plīts, izslēdzot uguni, uz 15 minūtēm.
  8. Pasniedz ar zaļumiem un svaigiem dārzeņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes