Griķu biezputra

Griķu biezputra Foto: Griķu biezputra



1. variants
 ● 400 g griķu
 ● 2 glāzes ūdens
 ● 2,5 glāzes piena
 ● 2 - 3 ēdamkarotes sviesta
 ● sāls pēc garšas

1. Griķus cepeškrāsnī apgrauzdē zeltainus, liek verdošā sālsūdenī, kam pievienots sviests.
2. Kad putraimi uzbrieduši, pievieno uzvārītu pienu.
3 Aizvākotā katlā cepeškrāsnī griķus izsautē mīkstus.

2. variants
 ● 250 g griķu
 ● 1,5 glāzes ūdens
 ● 60 g sviesta
 ● sāls

1. Verdošā sāļā ūdenī liek sviestu, noskalotus, verdošā ūdenī applaucētus griķus un vāra, līdz tie uzbrieduši.
2 Katlu aizvāko un uz 2 - 3 stundām liek cepeškrāsnī mērenā siltumā.

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes