Sastāvdaļas
- 300 g griķu
- 600 g sēņu
- 4 olas
- 150 g sīpolu
- 150 g burkānu
- sāls
Pagatavošana
- Griķus izvāra gatavus.
- Olas cieti izvāra.
- Sīpolus sīki sakapā.
- Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
- Sēnes sagriež nelielos gabaliņos.
- Pannā sakarsē augu eļļu un apcep sīpolus.
- Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pievieno burkānus un turpina cept 5-7 minūtes, ik pa brīdim, apmaisot.
- Apceptos sīpolus un burkānus izņem no pannas un samaisa ar griķiem.
- Tajā pašā pannā, kur cepās sīpoli un burkāni, cep sēnes - 7-10 minūtes, kamēr gatavas.
- Apceptās sēnes samaisa ar griķu maisījumu.
- Cieti vārītās olas sagriež nelielos gabaliņos un samaisa ar griķu maisījumu.
- Pasniedz kā atsevišķu ēdienu vai, kā piedevu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!