Griķi ar malto gaļu un dārzeņiem

Griķi ar malto gaļu un dārzeņiem Foto: Griķi ar malto gaļu un dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • 500 g maltās gaļas
  • 300 g griķu (griķu vietā var izmantot arī grūbas)
  • 1 paprika
  • tomāti
  • 1 sīpols
  • sāls
  • garšvielas
  • ciets siers

Pagatavošana

  1. Malto gaļu apcep uz pannas, kopā ar sagrieztu papriku un tomātiem, kuriem novilkta miziņa.
  2. Pievieno sāli un garšvielas.
  3. Sakapātu sīpolu apcep uz pannas, atsevišķi, samaisa ar malto gaļu. 
  4. Griķus izvāra buljonā - var izmantot, buljonu, kas vārīts no gaļas, vai arī, kubiņu.
  5. Izvārītus griķus samaisa ar malto gaļu, mazliet patur, pārsegtus ar dvieli.
  6. Tad griķus saliek māla, karstumizturīgos podiņos, pārkaisa ar sarīvētu sieru.
  7. Podiņus cep krāsnī, 200°C temperatūrā, 20-30 minūtes, kamēr parādās brūngana garoziņa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes