Sastāvdaļas
- 500 g maltās gaļas
- 300 g griķu (griķu vietā var izmantot arī grūbas)
- 1 paprika
- tomāti
- 1 sīpols
- sāls
- garšvielas
- ciets siers
Pagatavošana
- Malto gaļu apcep uz pannas, kopā ar sagrieztu papriku un tomātiem, kuriem novilkta miziņa.
- Pievieno sāli un garšvielas.
- Sakapātu sīpolu apcep uz pannas, atsevišķi, samaisa ar malto gaļu.
- Griķus izvāra buljonā - var izmantot, buljonu, kas vārīts no gaļas, vai arī, kubiņu.
- Izvārītus griķus samaisa ar malto gaļu, mazliet patur, pārsegtus ar dvieli.
- Tad griķus saliek māla, karstumizturīgos podiņos, pārkaisa ar sarīvētu sieru.
- Podiņus cep krāsnī, 200°C temperatūrā, 20-30 minūtes, kamēr parādās brūngana garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!