Sastāvdaļas
- 75 g griķu
- 25 g sīpolu
- 5 g ķiploku
- 20 g sviesta
- 300-400 ml dārzeņu buljona
- 65 g baraviku
- 50 g šampinjonu
- 5 g diļļu, pētersīļu
- sarkano jāņogu ķekars rotāšanai
Pagatavošana
- Baravikas un šampinjonus sagriež un izvāra.
- Sīpolus sakapā, zaļumus sakapā.
- Pannā sakarsē sviestu, cep sīpolus, pievieno sakapātus ķiplokus, cep, maisot 2-3 minūtes.
- Pieber sausus, nevārītus griķus, visu, maisot, cep, 5 minūtes.
- Pieber sāli pēc garšas, pakāpeniski pielej dārzeņu buljonu - uzlej 100 ml buljona, pilnībā to iztvaicē, pielej vēl 100 ml buljona, atkal iztvaicē.
- Šādi rīkojas tik ilgi, kamēr griķi ir gatavi, griķiem jāsanāk irdeniem.
- Citā pannā lej augu eļļu, cep šampinjonus, pievieno baravikas, maisot cep uz lielas uguns, kamēr parādās brūngana garoziņa.
- Ceptās sēnes pievieno griķiem, pievieno sakapātus zaļumus, sāli, piparus pēc garšas, samaisa, pasniedz.
- Rotā ar dillēm un sarkanajām jāņogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!