Sastāvdaļas
Mīklai:
- 8 olas
- šķipsniņa sāls
- 300 g pūdercukura
- 1 citrona rīvētas miziņas
- 1 apelsīna rīvētas miziņas
- 300 g maltu mandeļu
Garnējumam:
- 2 granātāboli
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 23 cm lielu kūkas formu.
- Atdala olu baltumus no dzeltenumiem, dziļā bļodā liekot olu baltumus, bet olu dzeltenumus - nelielā bļodiņā.
- Olu baltumus sakuļ, pievieno šķipsniņu sāls.
- Kuļ līdz olu baltumi kļūst stingri, bet ne sausi, tad pievieno 100 g pūdercukura un turpina kult. Noliek maliņā, līdz būs nepieciešami.
- Atlikušos 200 g pūdercukura un apelsīnu, citronu miziņas pievieno olu dzeltenumiem, tad ar elektrisko putotāju sakuļ līdz masa ir viegla un gaisīga.
- Pievieno maltās mandeles un rūpīgi iemaisa olu dzeltenumu masā. Šī masa būs bieza un smaga, tādēļ, lai to padarītu vieglāku pievieno olu baltumu masu.
- Rūpīgi samaisi, bet tā lai masa nezaudētu savu gaisīgumu.
- Iegūto masu ielej iepriekš sagatavotajā kūkas formā un liec cepties aptuveni 30-40 minūtes.
- Tiklīdz kūka izcepusies un vēl karsta, apsmidzini to ar viena granātābolu sulu un ļauj tai iesūkties.
- Tad novieto kūku atdzesēties un sasūkties ar granātābolu sulu.
- Kad tā pilnībā atdzisusi, izņem to no formas un pārklāj ar otra granātābola sēkliņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!