Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 3 olas
- 25 g kokosriekstu skaidiņas
- 75 g cukura
- 30 g miltu
- 30 g kukuruūzas cietes
- šķipsniņa sāls
Suflē:
- 75 g siers „Gouda”
- 200 ml saldā krējuma
- 75 g cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
- 5 olu dzeltenumi
- 90 g sviesta
- 5 olu baltumi
- vaniļas ekstrakts (daži pilieni)
- citronu sula (daži pilieni)
Papildus:
- ananāsu gredzeni
- pūdercukurs
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un nedaudz ietauko, pārklāj ar cepamo papīru 23 cm lielu kūkas formu.
- Biskvīts: Atsevišķā traukā sajauc sausās sastāvdaļas - cieti, miltus, kokosriekstu skaidiņas un sāli.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olas, tad pievieno cukuru un turpina putot 7 - 8 minūtes vai līdz masa kļūst bieza.
- Pakāpeniski, 2 - 3 posmos, pievieno sauso sastāvdaļu maisījumu un rūpīgi samaisa virzienā no apakšas uz augšu (vairāk nedrīkst izmantot elektrisko putotāju!!)
- Mīklu ielej iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep aptuveni 20 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, atstāj to cepeškrāsnī vēl 10 - 15 minūtes un tikai tad novieto atdzesēties.
- Suflē: Sieru sarīvē uz rupjas rīves. Saldo krējumu un vaniļu ielej nelielā katliņā, karsē.
- Sarīvēto sieru pievieno saldajam krējumam un maisa līdz tas pilnībā izkusis.
- Pievieno pusi no paredzētā cukura daudzuma, 2 ēdamkarotes miltu un rūpīgi, ātri samaisa.
- Tad pievieno sviestu un noņem katliņu no karstuma un atdzesē.
- Pakāpeniski, pa vienam, pievieno olu dzeltenumus un ar elektrisko putotāju visu saputo.
- Atsevišķi ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus, citronu sulu un atlikušo cukuru daudzumu.
- Olu baltumu masu pakāpeniski, pa pāris ēdamkarotēm, pievieno siera masai un rūpīgi iecilā.
- Cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 150°C temperatūrai un apakšā novieto siltumizturīgu trauku ar ūdeni.
- Pār biskvītu izkārto ananāsu gredzenus, pārklāj ar siera krēmu un cep cepeškrāsns 2. līmenī 1 stundu un 15 minūtes.
- Kad kūka gatava, uzreiz nedrīkst izņemt no krāsns. Ar aizvērtām durvīm atstāj to vēl 20 minūtes un tad, atverot durtiņas, vēl 30 minūtes.
- Tad ievieto ledusskapī uz nakti un tikai nākamajā dienā izņem no formas.
- Dekorē ar pūdercukuru vai pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!