„Gouda” siera kūka austriešu gaumē

„Gouda” siera kūka austriešu gaumē Foto: „Gouda” siera kūka austriešu gaumē

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 3 olas
  • 25 g kokosriekstu skaidiņas
  • 75 g cukura
  • 30 g miltu
  • 30 g kukuruūzas cietes
  • šķipsniņa sāls

Suflē:

  • 75 g siers „Gouda”
  • 200 ml saldā krējuma
  • 75 g cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 5 olu dzeltenumi
  • 90 g sviesta
  • 5 olu baltumi
  • vaniļas ekstrakts (daži pilieni)
  • citronu sula (daži pilieni)

Papildus:

  • ananāsu gredzeni
  • pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un nedaudz ietauko, pārklāj ar cepamo papīru 23 cm lielu kūkas formu.
  2. Biskvīts: Atsevišķā traukā sajauc sausās sastāvdaļas - cieti, miltus, kokosriekstu skaidiņas un sāli.
  3. Ar elektrisko putotāju sakuļ olas, tad pievieno cukuru un turpina putot 7 - 8 minūtes vai līdz masa kļūst bieza.
  4. Pakāpeniski, 2 - 3 posmos, pievieno sauso sastāvdaļu maisījumu un rūpīgi samaisa virzienā no apakšas uz augšu (vairāk nedrīkst izmantot elektrisko putotāju!!)
  5. Mīklu ielej iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep aptuveni 20 minūtes.
  6. Kad biskvīts gatavs, atstāj to cepeškrāsnī vēl 10 - 15 minūtes un tikai tad novieto atdzesēties.
  7. Suflē: Sieru sarīvē uz rupjas rīves. Saldo krējumu un vaniļu ielej nelielā katliņā, karsē.
  8. Sarīvēto sieru pievieno saldajam krējumam un maisa līdz tas pilnībā izkusis.
  9. Pievieno pusi no paredzētā cukura daudzuma, 2 ēdamkarotes miltu un rūpīgi, ātri samaisa.
  10. Tad pievieno sviestu un noņem katliņu no karstuma un atdzesē.
  11. Pakāpeniski, pa vienam, pievieno olu dzeltenumus un ar elektrisko putotāju visu saputo.
  12. Atsevišķi ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus, citronu sulu un atlikušo cukuru daudzumu.
  13. Olu baltumu masu pakāpeniski, pa pāris ēdamkarotēm, pievieno siera masai un rūpīgi iecilā.
  14. Cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 150°C temperatūrai un apakšā novieto siltumizturīgu trauku ar ūdeni.
  15. Pār biskvītu izkārto ananāsu gredzenus, pārklāj ar siera krēmu un cep cepeškrāsns 2. līmenī 1 stundu un 15 minūtes.
  16. Kad kūka gatava, uzreiz nedrīkst izņemt no krāsns. Ar aizvērtām durvīm atstāj to vēl 20 minūtes un tad, atverot durtiņas, vēl 30 minūtes.
  17. Tad ievieto ledusskapī uz nakti un tikai nākamajā dienā izņem no formas.
  18. Dekorē ar pūdercukuru vai pēc pašu gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes