Sastāvdaļas
- 400 g liellopu un cūkgaļas maltās gaļas
- 6 sīpoli
- 50 g zaļumu
- 5 olas
- 50 g loku
- sviests
- sāls
- pipari
- malta paprika
Pagatavošana
- Divus sīpolus sīki sagriež.
- Maltajai gaļai pievieno 1 jēlu olu, sagrieztos sīpolus, sāli, piparus - kārtīgi samaisa.
- Zaļumus sakapā, pievieno maltās gaļas masai.
- Maltās gaļas masu sadala 4 vienādās daļās, no katras veido plakanu kotleti.
- Bifštekiem jāsanāk, aptuveni, plaukstas lielumā.
- Bifštekus cep sviestā, no abām pusēm, kamēr parādās brūngana garoziņa.
- Ceptos bifštekus noliek malā, siltā vietā, lai tie neatdziest.
- Atlikušos sīpolus sagriež gredzenos.
- Sīpolu gredzenus cep tajā pašā pannā, kur cepās gaļa, maisot, 2 minūtes.
- Ceptajiem sīpolu gredzeniem jāpaliek mazliet kraukšķīgiem.
- Bifštekus liek traukā, virsū liek ceptos sīpolu gredzenus.
- No olām izcep vēršaci, sadala tā, lai uz katra bifšteka būtu viens olas dzeltenums, pārkaisa ar sakapātiem lokiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!