Sastāvdaļas
- gliemeži
- sviests
- ķiploki
- pētersīļi
- baltvīns
- rīvmaize
Pagatavošana
- Ja izmantojat dzīvus gliemežus, pirms gatavošanas, tos patur badā, tā pazudīs zāles garša.
- Pēc noteiktā laika, gliemežus kārtīgi nomazgā, tad liek sālsūdenī, atkal noskalo, šādi rīkojas trīs reizes.
- Tad gliemežus liek vārīties sālsūdenī uz 20 minūtēm.
- Pēc vārīšanas, gliemežus izņem no gliemežvāka, izņem aknas, noskalo.
- Bļodā samaisa sviestu, sakapātus ķiplokus, sakapātus pētersīļus, pielej baltvīnu.
- Tīrā gliemežvākā liek mazliet sviesta masas, virsū gliemeža gaļu, tad atkal sviesta masu.
- Šādi rīkojas ar visiem gliemežiem.
- Pildītā gliemežvāka atvērto malu apviļā rīvmaizē, liek veidnē.
- Cep 180°C temperatūrā, 10-15 minūtes.
- Gatavus gliemežus pasniedz ar sausu baltvīnu un kraukšķīgām, ceptām maizītēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!