Sastāvdaļas
- 800 g vistas gaļas
- 3 sīpoli
- 2 ķiploku daiviņas
- 200 ml skābā krējuma
- 30 ml saulespuķu eļļas
- 2 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote karija
- 3 g maltas paprikas
- 20 g pētersīļu
Pagatavošana
- Vistas gaļu sagriež gabaliņos, uzber sāli, cep sakarsētā pannā, augu eļļā.
- Cep, pannai uzliekot vāku, 30 minūtes, kamēr gandrīz gatavs.
- Gatavo mērci - sagriež sīpolus, cep citā pannā, saulespuķu eļļā, pievieno sakapātus ķiplokus, cep, kamēr kļūst zeltaini.
- Tad ceptos sīpolus un ķiplokus liek blenderī un sasmalcina biezenī.
- Sīpolu biezenim pievieno skābo krējumu, sāli, kariju, malto papriku, samaisa.
- Sakapā pētersīļus un pievieno mērcei.
- Mērci lej katlā, pievieno 100 ml ūdens vai buljona, ja nepieciešams, pievieno sāli, kārtīgi samaisa.
- Vistas gaļu liek mērcē un sautē 10-15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!