Gavēņa tīteņi ar rīsiem

Gavēņa tīteņi ar rīsiem Foto: Gavēņa tīteņi ar rīsiem

Sastāvdaļas

  • 1 neliela kāpostgalviņa
  • 250 g rīsu
  • 400 g marinētu šampinjonu
  • 1 liels puravs
  • 2 vidēja lieluma burkāni
  • 100 g olīvu
  • 100 g liesas majonēzes
  • sāls pēc garšas
  • garšvielas sēnēm pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kāpostgalviņu pārgriež uz pusēm, izņem kacenu, liek verdošā sālsūdenī un vāra pāris minūšu, tad noņem virsējās lapas.
  2. Tādā veidā, pakāpeniski noņem lapas un liek traukā atdzesēt.
  3. Rīsus izvāra.
  4. Šampinjonus apcep ar puravu, beigās pievieno garšvielas sēnēm.
  5. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves un apcep, kamēr tie kļūst zeltaini.
  6. Olīvas sagriež gredzenos.
  7. Visas sastāvdaļas, izņemot burkānus, samaisa.
  8. Pildījumu ietin kāpostu lapās.
  9. Tīteņus viegli apcep uz pannas, tad liek veidnē.
  10. Virsū tīteņiem liek burkānus un pārlej majonēzi.
  11. Cep 200°C temperatūrā, 20 minūtes.
  12. Pasniedz karstus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes