Garšvielas un to nozīme ēdiena gatavošanā

Garšvielas un to nozīme ēdiena gatavošanā Foto: Garšvielas un to nozīme ēdiena gatavošanā
Ingvers - uzlabo vielmaiņu, palīdz atgūties pēc narkozes, novērš vēdera pūšanos, mazina muskuļu sāpes, atvieglo jūras slimības simptomus.
Ķiploks - piemīt antibakteriālas īpašības, palīdz cīnīties ar saaukstēšanos, angīnu, gripu, satur dzelzi, kalciju, jodu, magniju, cinku, fosforu, sēru, minerālsāļus - tas viss, stiprini imunitāti, palīdz cīnīties ar sklerozi.
Melisa - dabisks antidepresants, mazina neiroloģiskas sāpes, uzlabo apetīti, mazina gripas un saaukstēšanās simptomus, darbojas, kā vieglas miegazāles, uzlabo pašsajūtu menstruālajā un klimaktēriskajā periodā, palīdz žultspūšļa iekaisumu gadījumos.
Timiāns - nogalina baktērijas, paaugstina organisma spēju pretoties infekcijām, veicina tauku šūnu pārstrādi, mazina saindēšanās ar pārtiku simptomus, iznīcina parazītus zarnās, palīdz pret klepu, uzlabo asins cirkulāciju.
Majorāns - mazina kuņģa un zarnu spazmas, piemīt pretiekaisuma un antibakteriālas īpašības, ārstē iesnas.
Piparmētra - labs pretsāpju līdzeklis, veicina kuņģa sulas un žults izdalīšanos, mazina žagas, palīdz bezmiega un migrēnas gadījumos, labs, nomierinošs līdzeklis.
Lakrica - cīnās ar vīrusiem, kas uzbrūk elpceļiem, ārstē klepu, iesnas un kakla sāpes, mazina nogurumu, palīdz ārstēt aknu iekaisumu, atvieglo sāpes kuņģī, mazina menopauzes simptomus.
Čili - uzlabo asins cirkulāciju, veicina vielmaiņu, vēderu mīkstinošs līdzeklis, palīdz saaukstēšanās, angīnas un gripas gadījumos, mazina sirds slimību un sklerozes riskus, mazina holesterīna līmeni asinīs.
Mārrutks - piemīt antibakteriālas un dezinficējošas īpašības, uzlabo žultspūšļa darbību,uzlabo aknu darbību, mārrutku kompreses palīdz pret reimatismu, artrītu, cīpslu iekaisumiem.
Pētersīlis - uzlabo urīnpūšļa darbību, zarnu trakta darbību, mazina tūsku, vēdera pūšanos,vielmaiņas traucējumus, samazina apetīti.
... reizes
    



Šodien skatītākās receptes