Sastāvdaļas
- 500 g ribiņu
- sāls
- malti čili pipari
- ķiploku pulveris
- estragons
- baziliks
- malta paprika
Mērcei:
- 120ml kečupa
- 1 ēdamkarote sarkanvīna etiķa
- 1 ēdamkarote brūnā cukura
Pagatavošana
- Ribiņas noskalo, nosusina, novelk plēves un nogriež liekos taukus.
- Visas garšvielas samaisa traukā un kārtīgi ierīvē ribiņas, lai tās pilnībā būtu noklātas.
- Ribiņas dubulti ietin folijā, cieši aiztaisa malas, lai neiztek sula.
- Cep 180°C temperatūrā, 2 stundas.
- 15 minūtes pirms cepšanās beigām, gatavo mērci - visas sastāvdaļas samaisa.
- Izņem ribiņas no krāsns, noziež ar mērci vienu pusi (bagātīgi).
- Krāsni pārslēdz grila režīmā(samazina uguni), noziestās ribiņas turpina cept 5 minūtes.
- Tad ribiņas izņem, apgriež otrādi un arī turpina cept 5 minūtes.
- Pasniedz ar kartupeļiem vai citām piedevām, pēc Jūsu izvēles.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!