Garneļu salāti „Rozā flamingo”

Garneļu salāti „Rozā flamingo” Foto: Garneļu salāti „Rozā flamingo”

Sastāvdaļas

  • 2 kg neattīrītu garneļu
  • 100 g cieta siera
  • 3-4 cieti vārītas olas
  • 2 vārīti kartupeļi
  • 2 vidēja lieluma tomāti
  • 3-4 ēdamkarotes citrona sulas
  • lauru lapa, garšvielas zivīm, smaržīgie pipari
Mērcei:
  • 100 g majonēzes
  • 100 g krēmsiera
  • 50 ml saldā krējuma 22% tauku
  • 50 g kečupa
  • 2 ķiploka daiviņas

Pagatavošana

  1. Katlā lej ūdeni, liek tajā neattīrītas garneles, pievieno lauru lapu, garšvielas zivīm, smaržīgos piparus, vāra.
  2. Vārītās garneles notīra, katru garneli sadala uz pusēm, aprasina ar citronu sulu.
  3. Atsevišķi sarīvē olas un kartupeļus.
  4. Tomātus sagriež - sulu un sēklas nolej, sarīvē sieru.
  5. Gatavo mērci - ķiplokus saspiež ķiploku spiedē, samaisa ar visām mērces sastāvdaļām, pārlej garnelēm - atstāj vismaz uz 1 stundu, bet labāk uz nakti.
  6. Salātus liek kārtās:
    1 kārta - 1/3 garneļu ar mērci.
    2 kārta - rīvēti kartupeļi.
    3 kārta - tomāti.
    4 kārta - siers.
    5 kārta - olas.
    6 kārta - atlikušās garneles ar mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes