Sastāvdaļas
- 2 kg neattīrītu garneļu
- 100 g cieta siera
- 3-4 cieti vārītas olas
- 2 vārīti kartupeļi
- 2 vidēja lieluma tomāti
- 3-4 ēdamkarotes citrona sulas
- lauru lapa, garšvielas zivīm, smaržīgie pipari
- 100 g majonēzes
- 100 g krēmsiera
- 50 ml saldā krējuma 22% tauku
- 50 g kečupa
- 2 ķiploka daiviņas
Pagatavošana
- Katlā lej ūdeni, liek tajā neattīrītas garneles, pievieno lauru lapu, garšvielas zivīm, smaržīgos piparus, vāra.
- Vārītās garneles notīra, katru garneli sadala uz pusēm, aprasina ar citronu sulu.
- Atsevišķi sarīvē olas un kartupeļus.
- Tomātus sagriež - sulu un sēklas nolej, sarīvē sieru.
- Gatavo mērci - ķiplokus saspiež ķiploku spiedē, samaisa ar visām mērces sastāvdaļām, pārlej garnelēm - atstāj vismaz uz 1 stundu, bet labāk uz nakti.
- Salātus liek kārtās:
1 kārta - 1/3 garneļu ar mērci.2 kārta - rīvēti kartupeļi.3 kārta - tomāti.4 kārta - siers.5 kārta - olas.6 kārta - atlikušās garneles ar mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!