Sastāvdaļas
- 500 g garneļu
- 1 kartupelis
- 1 burkāns
- 1-2 avokado pusītes
- 2 olas
- sāls
- 2 tējkarotes želatīna
- 1/2 glāzes ledaina ūdens
- majonēze
- skābais krējums
Rotāšanai:
- zaļumi
- citroni
- garneles
Pagatavošana
- Garneles vāra 3 minūtes, pievienojot sāli, lauru lapas, piparu graudiņus - atdzesē un notīra.
- Želatīnu pārlej ar ledainu ūdeni, atstāj uzbriest, tad izšķīdina karsta ūdens peldē - kārtīgi izmaisa.
- Atdzesē.
- Skābo krējumu un majonēzi samaisa, vienādos daudzumos, pievieno želatīnu - samaisa.
- Ņem salātu trauku, ieklāj pārtikas plēvi, tā, lai maliņas pārkārtos pāri malām.
- Liek garneles, uzklāj majonēzes-skābā krējuma-želatīna maisījumu.
- Tad liek cieti vārītas, rīvētas olas, pieber sāli, uzklāj majonēzi.
- Liek sagrieztu avokado mīkstumu, aprasina ar citronu sulu, uzklāj majonēzi.
- Tad sīki sagriezts vārīts burkāns, uzklāj majonēzi, uzber sāli.
- Vārīti, rīvēti kartupeļi, pieber sāli, uzklāj majonēzi.
- Salātus liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Salātus liek pasniegšanas traukā, noņem pārtikas plēvi, rotā pēc saviem ieskatiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!