Sastāvdaļas
- 500 g garneļu
- 1 kartupelis
- 1 burkāns
- 1 avokado
- 2 olas
- sāls
- 2 tējkarotes želatīna
- 1/2 glāzes ūdens
- majonēze, skābais krējums
- zaļumi, citrona šķēlītes, garneles rotāšanai
Pagatavošana
- Garneles vāra 3 minūtes - pievieno garšvielas, sāli, lauru lapu, melno piparu graudiņus, gatavas notīra.
- Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni, atstāj uzbriest, tad izšķīdina karsta ūdens peldē, kārtīgi izmaisa, atdzesē.
- Samaisa majonēzi ar skābo krējumu vienādās proporcijās, pievieno želatīnu - samaisa.
- Salātu traukā ieklāj pārtikas plēvi, lai malas karātos pāri.
- Pirmo kārtu liek garneles, uzklāj majonēzes maisījumu.
- Otrā kārta - cieti vārītas, rīvētas olas, uzber sāli, uzklāj majonēzes maisījumu.
- Trešā kārta - gabaliņos sagriezts avokado, aprasināts ar citrona sulu, uzklāj majonēzes maisījumu.
- Ceturtā kārta - sīki sagriezts vārīts burkāns, uzklāj majonēzes maisījumu, uzber sāli.
- Piektā kārta - rīvēts vārīts kartupelis, uzber sāli un uzklāj majonēzes maisījumu.
- Salātu trauku liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Pasniedzot, salātu trauku apgriež otrādi uz lēzena šķīvja, uzmanīgi noņem pārtikas plēvi, rotā salātus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!