Sastāvdaļas
- 1/4 glāzes sāls
- 2,5 ēdamkarotes cukura
- 2,5 ēdamkarotes maltu čili piparu
- 4 glāzes ūdens
- 900 g notīrītu garneļu
- 1/4 glāzes augu eļļas
- 10 cm liels svaigs ingvera gabaliņš
- 4 lielas ķiploka daiviņas
- 4 tējkarotes cukura
Pagatavošana
- Vidēja lieluma bļodā samaisa sāli, 2,5 ēdamkarotes cukura, čili, ūdeni - ar putojamo slotiņu maisa, kamēr cukurs un sāls izkūst.
- Iegūtajā maisījumā liek garneles, atstāj istabas temperatūrā uz 20 minūtēm.
- Eļļu uzkarsē lielā pannā, uz vidējas uguns.
- Cep eļļā sakapātu ingveru un ķiploka daiviņas 1 minūti, ik pa brīdim maisot ar koka lāpstiņu.
- Pievieno 4 tējkarotes cukura un turpina cept, ik pa brīdim maisot, kamēr ķiploki kļūst zeltaini.
- Garneles notecina caurdurī un liek uz pannas.
- Uguni palielina un cep 3-4 minūtes, kamēr garneles kļūst rozā.
- Pasniedz ar rīsiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!