Garneles ķiploka, ingvera, čili marinādē

Garneles ķiploka, ingvera, čili marinādē Foto: Garneles ķiploka, ingvera, čili marinādē

Sastāvdaļas

  • 1/4 glāzes sāls
  • 2,5 ēdamkarotes cukura
  • 2,5 ēdamkarotes maltu čili piparu
  • 4 glāzes ūdens
  • 900 g notīrītu garneļu
  • 1/4 glāzes augu eļļas
  • 10 cm liels svaigs ingvera gabaliņš
  • 4 lielas ķiploka daiviņas
  • 4 tējkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Vidēja lieluma bļodā samaisa sāli, 2,5 ēdamkarotes cukura, čili, ūdeni - ar putojamo slotiņu maisa, kamēr cukurs un sāls izkūst.
  2. Iegūtajā maisījumā liek garneles, atstāj istabas temperatūrā uz 20 minūtēm.
  3. Eļļu uzkarsē lielā pannā, uz vidējas uguns.
  4. Cep eļļā sakapātu ingveru un ķiploka daiviņas 1 minūti, ik pa brīdim maisot ar koka lāpstiņu.
  5. Pievieno 4 tējkarotes cukura un turpina cept, ik pa brīdim maisot, kamēr ķiploki kļūst zeltaini.
  6. Garneles notecina caurdurī un liek uz pannas.
  7. Uguni palielina un cep 3-4 minūtes, kamēr garneles kļūst rozā. 
  8. Pasniedz ar rīsiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes