Gards, aromātisks vistas cepetis

Gards, aromātisks vistas cepetis Foto: Gards, aromātisks vistas cepetis

Sastāvdaļas

  • vista
  • 1-1,5 l ūdens
  • 3-4 ēdamkarotes sāls
  • pipari
  • 1,5 citronu sula
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 200 g jogurta bez piedevām
  • 1 ēdamkarote graudaino sinepju
  • malts muskatrieksts, Vidusjūras garšvielas, malta paprika
  • 2-3 ķiploka daiviņas

Pagatavošana

  1. Vistu noskalo.
  2. Istabas temperatūras ūdenī izšķīdina visu sāli.
  3. Vistu liek sālsūdenī un notur 2-3 stundas (ūdenim jāpārklāj visa vista).
  4. Kad laiks pagājis, ūdeni notecina, vistu nosusina.
  5. Citronu sulu samaisa ar sojas mērci, bagātīgi noziež vistu, gan no iekšpuses, gan no ārpuses.
  6. Vistu sapiparo, liek cieši noslēgtā traukā, liek ledusskapī uz 6-8 stundām, vai labāk uz nakti.
  7. Stundu pirms laika beigām, vistu izņem.
  8. Gatavo maisījumu no jogurta, sinepēm, garšvielām, ķiploku spiedē saspiestiem ķiplokiem.
  9. Kārtīgi noziež vistu gan no iekšpuses, gan no ārpuses, liek veidnē.
  10. Patur, lai ievelkas 40-60 minūtes.
  11. Veidni pārklāj ar foliju, cep 200°C temperatūrā, 40 minūtes.
  12. Tad foliju noņem, turpina cept 180°C temperatūrā, 1 stundu, dažas reizes vistu apgroza, ik pa brīdim aplej cepeti ar izdalījušos sulu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes