Sastāvdaļas
Mīklai:
- 500 g miltu
- 150-180 ml ūdens
- 2 g sāls
- 2 g cukura
Pildījumam:
- 500 g gaļas
- 1 sīpols
- 1 saišķītis diļļu
- gaļas buljons
- sāls
- malti melnie pipari
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - miltus izsijā caur sietu, izveido kaudzīti, pievieno sāli, cukuru.
- Cukurs mīklai dod kraukšķīgumu.
- Kaudzītē izveido bedrīti un pielej ūdeni - samīca diezgan biezu mīklu.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30-40 minūtēm.
- Mīklu liek ledusskapī tādēļ, ka tad tā kļūst elastīgāka un to ir vieglāk plāni izrullēt.
- Mīklu sadala 2 daļās, izrullē, izspiež aplīšus.
- Mīklas aplīšus saspiež ar plaukstām, izveido plācenīti un pārkaisa to ar miltiem, lai nesalīp.
- Ar miltiem apkaisītos aplīšus liek polietilēna maisā un liek ledusskapī.
- Gatavo pildījumu - gaļu samaļ, sīpolu sagriež gabaliņos un izrullē ar mīklas rulli, tik ilgi, kamēr pazūd kraukšķīgums.
- Samaisa gaļu ar sīpoliem, pievieno zaļumus, sāli, piparus - visu samaisa.
- Visu samaisa maigi, jo, ja pārāk samīca gaļu, tad sanāk kunkuļi.
- Mīcot gaļu, pakāpeniski pielej buljonu, maisa, kamēr tas uzsūcas.
- Buljons pildījumu padara sulīgāku, maigāku.
- Tad pildījumu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Mīklas plācenīšus izņem no iepakojuma un plāni izrullē.
- Vienā mīklas aplīša pusē liek 1 ēdamkaroti pildījuma, izlīdzina, pārloka otru pusi pāri, malas aiztaisa.
- Cep čeburekus karstā augu eļļā(lielā eļļas daudzumā), 2-3 minūtes, dziļā pannā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!