Gardie rīsi ar dārzeņiem un sēnēm

Gardie rīsi ar dārzeņiem un sēnēm Foto: Gardie rīsi ar dārzeņiem un sēnēm

Sastāvdaļas

  • 300 g rīsu
  • 1 burkāns
  • 2 sīpoli
  • 300 g šampinjonu
  • 100 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 100 g saldētu zaļo pākšu pupiņu
  • 100 g konservētas kukurūzas
  • sāls, pipari pēc garšas
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Sēnes nomazgā un sagriež, apcep ietaukotā, dziļā katlā.
  2. Sīpolus sīki sakapā, apcep uz pannas, augu eļļā.
  3. Burkānu nomizo, sagriež salmiņos, pievieno sīpoliem, pastāvīgi maisot, cep uz lēnas uguns, 3-4 minūtes.
  4. Zaļos zirnīšus un pākšu pupiņas atlaidina.
  5. Rīsus izvāra, izņem no paciņas un izber uz šķīvja.
  6. Sēnēm pievieno apceptus sīpolus un burkānu, rīsus, sāli, piparus, samaisa, karsē uz uguns 5 minūtes.
  7. Nobeigumā pievieno zaļos zirnīšus, pupiņas, kukurūzu, sautē 5-7 minūtes, katlam uzliekot vāku.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes