Sastāvdaļas
- 220 g miltu
- 100 g sviesta
- 180 g cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- šķipsniņa sāls
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 130 ml piena
- 130 g melleņu
- 2 olas
Pagatavošana
- Sviestu izkausē, pievieno 1/2 cukura, sāli, vaniļas cukuru, samaisa.
- Pa vienai pievieno olas, pirms katras pievienošanas sakuļ.
- Pievieno atlikušo cukuru, samaisa, pielej pienu, samaisa.
- Miltus samaisa ar cepamo pulveri, izsijā, pievieno maisījumam, sakuļ.
- Mellenes nomazgā, notecina, pievieno mīklai.
- Mīklu samaisa, lai ogas vienmērīgi sadalītos pa visu mīklu.
- Maisa uzmanīgi, lai ogas nesaspiestos.
- Krāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai.
- Mazo kēksiņu veidnē liek papīra formiņas, iepilda 2/3 mīklas.
- Cep 25-30 minūtes, atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!