Gardie melleņu kēksiņi

Gardie melleņu kēksiņi Foto: Gardie melleņu kēksiņi

Sastāvdaļas

  • 220 g miltu
  • 100 g sviesta
  • 180 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 130 ml piena
  • 130 g melleņu
  • 2 olas

Pagatavošana

  1. Sviestu izkausē, pievieno 1/2 cukura, sāli, vaniļas cukuru, samaisa.
  2. Pa vienai pievieno olas, pirms katras pievienošanas sakuļ.
  3. Pievieno atlikušo cukuru, samaisa, pielej pienu, samaisa.
  4. Miltus samaisa ar cepamo pulveri, izsijā, pievieno maisījumam, sakuļ.
  5. Mellenes nomazgā, notecina, pievieno mīklai.
  6. Mīklu samaisa, lai ogas vienmērīgi sadalītos pa visu mīklu.
  7. Maisa uzmanīgi, lai ogas nesaspiestos.
  8. Krāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai.
  9. Mazo kēksiņu veidnē liek papīra formiņas, iepilda 2/3 mīklas.
  10. Cep 25-30 minūtes, atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes