Gardie gurķīši ziemai

Gardie gurķīši ziemai Foto: Gardie gurķīši ziemai

Sastāvdaļas

  • 4 kg gurķu
  • 1 saišķītis pētersīļu
  • 1 glāze saulespuķu eļļas
  • 1 glāze 9% etiķa
  • 80 g sāls
  • 1 glāze cukura
  • 1 tējkarote maltu melno piparu
  • 1 ķiploka galviņa

Pagatavošana

  1. Gurķus nomazgā, nogriež galiņus, lielākos gurķus sagriež 4 daļās, mazākos - uz pusēm.
  2. Gurķus liek katlā, pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.
  3. Pielej saulespuķu eļļu, etiķi un sāli.
  4. Marinādei pieber cukuru, piparus,šķēlītēs sagrieztus ķiplokus.
  5. Patur gurķus 4-6 stundas, gurķi šajā laikā izdalīs sulu, kurā arī marinēsies.
  6. Ņem sterilizētas puslitra burkas, liek tajās gurķus vertikāli, pārlej ar katlā atlikušo marinādi.
  7. Burkas viegli aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem, pasterizē 20-25 minūtes.
  8. Burkas kārtīgi aizvāko, apgriež otrādi, ietin drānā un atdzesē istabas temperatūrā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes