Sastāvdaļas
● 100 g miltu
● 100 g biezpiena
● 100 g sviesta
● 1 šķipsniņa sāls
● 1 olas dzeltenums
● 1 šķipsniņa cukura
● cukurs un malts kanēlis pildījumam
Pagatavošana
- Miltiem pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, biezpienu, ātri sakapā ar nazi, veidojot drumstalas.
- Miltu maisījumam pievieno olas dzeltenumu un samīca mīklu.
- No mīklas izveido bumbiņu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī, uz 40 minūtēm.
- Uz miltiem nokaisītas darba virsmas, mīklu izrullē taisnstūrī un sagriež trīsstūrīšos.
- Trīsstūrīšus pārkaisa ar cukuru un kanēli un satin radziņus.
- Radziņus liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru un liek saldētavā uz 25-30 minūtēm.
- Cep 200°C temperatūrā, 25-30 minūtes.