Gardi un vienkārši cepti kartupeļi

Gardi un vienkārši cepti kartupeļi Foto: Gardi un vienkārši cepti kartupeļi

Sastāvdaļas

  • 800 g kartupeļu
  • 1-2 ēdamkarotes augu eļļas cepšanai
Mērcei:
  • 220 g skābā krējuma 25% tauku
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • 2-3 ēdamkarotes sakapātu diļļu

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēlītēs, nesagriežot tās līdz galam.
  2. Pannā uzkarsē eļļu, uz vidējas uguns, kartupeļus liek ar griezuma vietu uz leju, cep 1-2 minūtes, tad samazina uguni, pannai uzliek vāku.
  3. Sutina 25-30 minūtes, vāku nenoņem.
  4. Gatavo mērci - skābo krējumu samaisa ar sāli, dillēm, pipariem un ķiploku spiedē saspiestiem ķiplokiem, kārtīgi samaisa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes