Sastāvdaļas
- 800 g kartupeļu
- 1-2 ēdamkarotes augu eļļas cepšanai
Mērcei:
- 220 g skābā krējuma 25% tauku
- 2 ķiploka daiviņas
- sāls
- malti melnie pipari
- 2-3 ēdamkarotes sakapātu diļļu
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēlītēs, nesagriežot tās līdz galam.
- Pannā uzkarsē eļļu, uz vidējas uguns, kartupeļus liek ar griezuma vietu uz leju, cep 1-2 minūtes, tad samazina uguni, pannai uzliek vāku.
- Sutina 25-30 minūtes, vāku nenoņem.
- Gatavo mērci - skābo krējumu samaisa ar sāli, dillēm, pipariem un ķiploku spiedē saspiestiem ķiplokiem, kārtīgi samaisa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!