Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 2-3 ķiploka daiviņas
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- dilles, pētersīļi
- garšvielas kartupeļiem
- sāls
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, noskalo, nosusina un liek lielā bļodā.
- Ja kartupeļi ir ļoti lieli, tos sagriež gabalos, sadursta ar koka iesmiņu, vairākās vietās.
- Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
- Zaļumus sakapā.
- Gatavo mērci - atsevišķā traukā samaisa augu eļļu, ķiplokus, zaļumus, garšvielas kartupeļiem, sāli pēc garšas - visu samaisa.
- Mērci pārlej kartupeļiem un kārtīgi samaisa.
- Cepšanas maisā liek kartupeļus, aiztaisa to, ar adatiņu mazliet sadursta.
- Cepšanas maisiņu ar kartupeļiem liek veidnē, cep 200°C temperatūrā, 1 stundu.
- Kartupeļu gatavību pārbauda ar dakšiņu vai nazi, caurdurot caur cepšanas maisiņu.
- Kad kartupeļi ir gatavi, krāsni izslēdz, patur krāsnī 10 minūtes.
- Tad kartupeļus no cepšanas maisa izņem, pasniedz ar gaļu, zivi, dārzeņiem vai salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!