Gardi, krāsnī cepti kartupeļi

Svētku galdam - Gardi, krāsnī cepti kartupeļi Foto: Gardi, krāsnī cepti kartupeļi

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • dilles, pētersīļi
  • garšvielas kartupeļiem
  • sāls

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, noskalo, nosusina un liek lielā bļodā.
  2. Ja kartupeļi ir ļoti lieli, tos sagriež gabalos, sadursta ar koka iesmiņu, vairākās vietās.
  3. Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
  4. Zaļumus sakapā.
  5. Gatavo mērci - atsevišķā traukā samaisa augu eļļu, ķiplokus, zaļumus, garšvielas kartupeļiem, sāli pēc garšas - visu samaisa.
  6. Mērci pārlej kartupeļiem un kārtīgi samaisa.
  7. Cepšanas maisā liek kartupeļus, aiztaisa to, ar adatiņu mazliet sadursta.
  8. Cepšanas maisiņu ar kartupeļiem liek veidnē, cep 200°C temperatūrā, 1 stundu.
  9. Kartupeļu gatavību pārbauda ar dakšiņu vai nazi, caurdurot caur cepšanas maisiņu.
  10. Kad kartupeļi ir gatavi, krāsni izslēdz, patur krāsnī 10 minūtes.
  11. Tad kartupeļus no cepšanas maisa izņem, pasniedz ar gaļu, zivi, dārzeņiem vai salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes