Sastāvdaļas
Mīklai:
- 380 g miltu
- 5 g sausā rauga
- 75 g cukura
- šķipsniņa sāls
- 15 g sausā piena
- 40 g izkausēta sviesta
- 1 ola
- 200 ml piena
Krēmam:
- 350 ml piena
- 2 olu dzeltenumi
- 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- 4 ēdamkarotes cukura
- paciņa vanilīna
- 40 g mīksta sviesta
Pagatavošana
- Siltā pienā liek raugu, cukuru, mazliet miltu, samaisa, novieto siltā vietā.
- Kad parādās burbuļu cepurīte, pievieno sakultu olu, samaisa.
- Samaisa miltus, sauso pienu, sāli - pakāpeniski samaisa ar rauga maisījumu, samīca mīklu.
- Pievieno izkausētu atdzesētu sviestu, vēlreiz samaisa.
- Mīkla sanāks lipīga, bet miltus vairāk pievienot nevajag.
- Mīklu pārklāj ar drānu un liek siltā vietā uz 2 stundām.
- Gatavo krēmu - siltā pienā izšķīdina kartupeļu cieti, pievieno olu dzeltenumus, cukuru, vanilīnu.
- Masu liek katlā un vāra uz vidējas uguns, pastāvīgi maisot, kamēr krēms sabiezē.
- Krēmu atdzesē, pievieno sviestu un sakuļ.
- Uzrūgušo mīklu vēlreiz samīca, darba virsmu nokaisa ar miltiem.
- Mīklu sadala 15 gabalos, katru gabalu izrullē un liek tējkaroti krēma vienā mīklas pusē, aptuveni 3 cm no malas.
- Krēmu pārloka ar mīklu, malas kārtīgi aiztaisa.
- Atlikušo mīklu sagriež strēmelēs, notin bulciņas.
- Bulciņas liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru un atstāj nostāvēties 20 minūtes.
- Bulciņas noziež ar olu dzeltenumu.
- Cep 180°C temperatūrā, 15 minūtes, kamēr kļūst zeltainas.
- Gatavas bulciņas apklāj ar drānu un atstāj pastāvēt 10-15 minūtes, pēc tam pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!