Gardas, gaisīgas bulciņas

Gardas, gaisīgas bulciņas Foto: Gardas, gaisīgas bulciņas

Sastāvdaļas

Mīklai:
 ● 380 g miltu
 ● 5 g sausā rauga
 ● 75 g cukura
 ● šķipsniņa sāls
 ● 15 g sausā piena
 ● 40 g izkausēta sviesta
 ● 1 ola
 ● 200 ml piena

Krēmam:
 ● 350 ml piena
 ● 2 olu dzeltenumi
 ● 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
 ● 4 ēdamkarotes cukura
 ● paciņa vanilīna
 ● 40 g mīksta sviesta

Pagatavošana

    1. Siltā pienā liek raugu, cukuru, mazliet miltu, samaisa, novieto siltā vietā. 
    2. Kad parādās burbuļu cepurīte, pievieno sakultu olu, samaisa. 
    3. Samaisa miltus, sauso pienu, sāli - pakāpeniski samaisa ar rauga maisījumu, samīca mīklu. 
    4. Pievieno izkausētu atdzesētu sviestu, vēlreiz samaisa. 
    5. Mīkla sanāks lipīga, bet miltus vairāk pievienot nevajag.
    6. Mīklu pārklāj ar drānu un liek siltā vietā uz 2 stundām. 
    7. Gatavo krēmu - siltā pienā izšķīdina kartupeļu cieti, pievieno olu dzeltenumus, cukuru, vanilīnu.
    8. Masu liek katlā un vāra uz vidējas uguns, pastāvīgi maisot, kamēr krēms sabiezē.
    9. Krēmu atdzesē, pievieno sviestu un sakuļ.
    10. Uzrūgušo mīklu vēlreiz samīca, darba virsmu nokaisa ar miltiem.
    11. Mīklu sadala 15 gabalos, katru gabalu izrullē un liek tējkaroti krēma vienā mīklas pusē, aptuveni 3 cm no malas.
    12. Krēmu pārloka ar mīklu, malas kārtīgi aiztaisa.
    13. Atlikušo mīklu sagriež strēmelēs, notin bulciņas.
    14. Bulciņas liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru un atstāj nostāvēties 20 minūtes. 
    15. Bulciņas noziež ar olu dzeltenumu. 
    16. Cep 180°C temperatūrā, 15 minūtes, kamēr kļūst zeltainas.
    17. Gatavas bulciņas apklāj ar drānu un atstāj pastāvēt 10-15 minūtes, pēc tam pārkaisa ar pūdercukuru.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes