Gardās bulciņas

Gardās bulciņas Foto: Gardās bulciņas

Sastāvdaļas

  • 700 g miltu
  • 2 tējkarotes sāls
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 20 g svaiga rauga vai 7 g sausā rauga
  • 350 ml silta piena
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes mīksta sviesta
  • 1 olas dzeltenums pārziešanai

Pagatavošana

  1. Izkausē raugu un cukuru 100 ml silta piena.
  2. Atstāj uz 10-15 minūtēm, kamēr parādās putas.
  3. Pievieno miltus, sāli, atlikušo pienu, olas, sviestu un sakuļ gludu mīklu.
  4. Mīklu liek dziļā bļodā, pārvelk pāri pārtikas plēvi un liek siltā vietā, uz 1 stundu, lai rūgst.
  5. Gatavu mīklu samīca, sadala 15 daļās, liek ietaukotā vai ar cepamo papīru izklātā veidnē, uzklāj dvieli un atstāj uz 30 minūtēm.
  6. Bulciņas noziež ar olas dzeltenumu, cep 180°C temperatūrā, 25-30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes