Gardākā zupa - soļanka

Gardākā zupa - soļanka Foto: Gardākā zupa - soļanka

Sastāvdaļas

  • 2 lieli kartupeļi
  • 300 g svaigu kāpostu
  • 1 liels burkāns
  • 1 liels tomāts
  • 1 sīpols
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 30 g svaigu diļļu
  • 30 g svaigu pētersīļu
  • 100 g šampinjonu
  • 1 vistas kāja
  • 200 g cūkgaļas
  • 150 g cīsiņu
  • 100 g kūpinātas desas vai gaļas
  • 10-12 zaļās olīvas, bez kauliņiem
  • 1 neliela paprika
  • 1/4 fenheļa
  • 2 selerijas kāti
  • 50 g tomātu pastas
  • 4-5 sālīti gurķi
  • sāls
  • pipari
  • kaltēts baziliks
  • kaltēts koriandrs

Pagatavošana

  1. Produktu daudzums paredzēts 5 l katlam.
  2. No vistas kājas un cūkgaļas izvāra gaļas buljonu.
  3. Gatavu gaļas buljonu izkāš caur sietu, lej tīrā katlā.
  4. Izvārīto vistas un cūkgaļu sagriež nelielos gabaliņos.
  5. Buljonam pievieno tomātu pastu un garšvielas.
  6. Kāpostus sīki sagriež, liek buljonā vārīties 10-15 minūtes.
  7. Vēlāk kāpostiem pievieno nomizotus, sagrieztus kartupeļus un selerijas kātus.
  8. Burkānu rupji sarīvē, cep, kopā ar sagrieztu sīpolu, blanšētu, sagrieztu tomātu, fenheli, sagrieztu papriku.
  9. Cepto burkānu maisījumu liek buljonā, pievieno sīki sagrieztus cīsiņus, kūpinātu desu vai gaļu, vārītās gaļas, sagrieztus, sālītus gurķus un šampinjonus.
  10. Visu vāra 15-20 minūtes.
  11. Beigās pievieno gredzenos sagrieztas olīvas, sakapātus ķiplokus un zaļumus.
  12. Katlam uzliek vāku, izslēdz uguni, patur zupu 15 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes