Sastāvdaļas
- 120 g miltu
- 4 olas
- 380 g iebiezinātā piena
- 50 g sviesta
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 paciņa vaniļas cukura
- pūdercukurs
Pagatavošana
- Iebiezināto pienu sakuļ ar olām, izmantojot mikseri, nelielā ātrumā.
- Pielej izkausētu sviestu, vēlreiz sakuļ.
- Pievieno izsijātus miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri, vaniļas cukuru, vēlreiz kārtīgi sakuļ.
- Mīklu lej ietaukotā un miltiem pārkaisītā veidnē, cep 150°C temperatūrā, 35 minūtes.
- Gatavu kēksu atdzesē veidnē 10 minūtes, tad izņem no veidnes un atdzesē pilnībā.
- Pirms pasniegšanas, kēksu pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!