Gardais kēkss

Gardais kēkss Foto: Gardais kēkss

Sastāvdaļas

  • 120 g miltu
  • 4 olas
  • 380 g iebiezinātā piena
  • 50 g sviesta
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Iebiezināto pienu sakuļ ar olām, izmantojot mikseri, nelielā ātrumā.
  2. Pielej izkausētu sviestu, vēlreiz sakuļ.
  3. Pievieno izsijātus miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri, vaniļas cukuru, vēlreiz kārtīgi sakuļ. 
  4. Mīklu lej ietaukotā un miltiem pārkaisītā veidnē, cep 150°C temperatūrā, 35 minūtes.
  5. Gatavu kēksu atdzesē veidnē 10 minūtes, tad izņem no veidnes un atdzesē pilnībā.
  6. Pirms pasniegšanas, kēksu pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes