Gardais ābolu pīrāgs

Gardais ābolu pīrāgs Foto: Gardais ābolu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 300 g skābā krējuma
  • 3 olas
  • 200 g cukura
  • 250 g miltu
  • 2 lieli āboli
  • 100 g rozīņu
  • 50 g sviesta
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 paciņa vaniļas cukura, rīvmaize

Pagatavošana

Pārkaisīšanai:
20 g sviesta un 3-4 ēdamkarotes miltu liek bļodā, ar rokām samīca, pievieno 3 ēdamkarotes cukura, vēlreiz samīca.
Gatavo mīklu - sakuļ olas ar cukuru, stingrās putās.
Turpinot kult, pievieno skābo krējumu, izkausētu sviestu, vaniļas cukuru, miltus un cepamo pulveri, vēlreiz kārtīgi sakuļ.
Ābolus nomazgā, nomizo, sagriež 4 daļās, izņem serdi, sagriež šķēlītēs.
Rozīnes izmērcē ūdenī, nolej ūdeni un nosusina.
Veidni, ar noņemamām malām, ietauko ar sviestu, uzkaisa rīvmaizi.
Veidnē lej pusi mīklas, izkārto ābolu šķēlītes un rozīnes, uzlej otru pusi mīklas.
Cep 180°C temperatūrā, 20 minūtes, izņem un pārkaisa ar sviesta drumstalām.
Turpina cept vēl 20 minūtes, noņem veidnes maliņu un atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes