Gardā šokolādes torte ar glazūru

Gardā šokolādes torte ar glazūru Foto: Gardā šokolādes torte ar glazūru

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes miltu
  • 2 glāzes cukura
  • 3/4 glāzes kakao pulvera
  • 2 paciņas cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 3 olas
  • 3/4 glāzes augu eļļas
  • 400-500 g sarīvēta cukini
  • 3/4 glāzes sadrupinātu valriekstu
Glazūrai:
  • 90-100 g šokolādes
  • 100-150 ml saldā krējuma 33% tauku

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  2. Veidni ietauko ar sviestu un pārkaisa ar miltiem.
  3. Miltus samaisa ar cukuru, kakao pulveri, cepamo pulveri, sāli.
  4. Pievieno olas, eļļu, kārtīgi sakuļ.
  5. Pievieno valriekstus, cukini, sakuļ ar mikseri viendabīgā masā.
  6. Masu lej veidnē, cep 50-60 minūtes, gatavību pārbauda ar nazi, vidū iedurot, ja tas ir sauss - gatavs.
  7. Biskvītu atdzesē veidnē, 20 minūtes, izņem no veidnes un pilnībā atdzesē.
  8. Kad biskvīts ir pilnībā atdzisis, to pārlej ar glazūru.
  9. Gatavo glazūru - šokolādi salauž gabaliņos, liek katliņā, pielej saldo krējumu, karsē uz uguns vai mikroviļņu krāsnī, kārtīgi samaisa, atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes