Sastāvdaļas
- 2 glāzes miltu
- 2 glāzes cukura
- 3/4 glāzes kakao pulvera
- 2 paciņas cepamā pulvera
- 1/2 tējkarotes sāls
- 3 olas
- 3/4 glāzes augu eļļas
- 400-500 g sarīvēta cukini
- 3/4 glāzes sadrupinātu valriekstu
Glazūrai:
- 90-100 g šokolādes
- 100-150 ml saldā krējuma 33% tauku
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Veidni ietauko ar sviestu un pārkaisa ar miltiem.
- Miltus samaisa ar cukuru, kakao pulveri, cepamo pulveri, sāli.
- Pievieno olas, eļļu, kārtīgi sakuļ.
- Pievieno valriekstus, cukini, sakuļ ar mikseri viendabīgā masā.
- Masu lej veidnē, cep 50-60 minūtes, gatavību pārbauda ar nazi, vidū iedurot, ja tas ir sauss - gatavs.
- Biskvītu atdzesē veidnē, 20 minūtes, izņem no veidnes un pilnībā atdzesē.
- Kad biskvīts ir pilnībā atdzisis, to pārlej ar glazūru.
- Gatavo glazūru - šokolādi salauž gabaliņos, liek katliņā, pielej saldo krējumu, karsē uz uguns vai mikroviļņu krāsnī, kārtīgi samaisa, atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!