Galete ar tomātiem, Mocarellas sieru un timiānu lauku gaumē

Galete ar tomātiem, Mocarellas sieru un timiānu lauku gaumē Foto: Galete ar tomātiem, Mocarellas sieru ...

Sastāvdaļas

Mīklai:
 ● 300 g miltu
 ● 125-130 g sviesta
 ● 1/2 tējkarotes sāls
 ● 80 ml kefīra
 ● 1 tējkarote ābolu etiķa
 ● 1 tējkarote auksta ūdens
 ● 1 ola

Pildījumam:
 ● 5-6 vidēja lieluma tomāti
 ● 120 g Mocarellas siera
 ● 2 tējkarotes kaltēta timiāna
 ● 3 ēdamkarotes olīveļļas
 ● 1-2 ķiploka daiviņas
 ● sāls, malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Blendera traukā liek miltus, sāli, aukstu sviestu, kas sagriezts gabaliņos.
  2. Visu sasmalcina drupačās.
  3. Pievieno kefīru, ābolu etiķi, ūdeni, olu - samaisa mīklu, maisa tik ilgi, kamēr tā saveļas bumbiņā.
  4. Mīklu ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī, vismaz uz 30 minūtēm.
  5. Jo ilgāk mīklu paturēsiet ledusskapī, jo labāka tā būs.
  6. Darba virsmu nokaisa ar miltiem, mīklu izrullē 35-40 cm diametrā lielā aplī.
  7. Mīklas apli pārliek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
  8. Uz mīklas, atstājot 2 cm no malas, izkārto šķēlītēs sagrieztus tomātus.
  9. Bļodā samaisa olīveļļu, timiānu, rīvētus ķiplokus, sāli, piparus.
  10. Olīveļļas maisījumu vienmērīgi uzklāj tomātiem.
  11. Mīklas maliņas uzloka uz augšu, nostiprina.
  12. Cep 200°C temperatūrā, 20 minūtes.
  13. Pēc noteiktā laika, veidni izņem, pārkaisa ar Mocarellas siera gabaliņiem, liek atpakaļ krāsnī, turpina cept 5 minūtes.
  14. Ja cepšanās laikā, galetes vidus uzpūšas, sadurstiet to ar dakšiņu.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes