Sastāvdaļas
Mīklai:
- 300 g miltu
- 125-130 g sviesta
- 1/2 tējkarotes sāls
- 80 ml kefīra
- 1 tējkarote ābolu etiķa
- 1 tējkarote auksta ūdens
- 1 ola
Pildījumam:
- 5-6 vidēja lieluma tomāti
- 120 g Mocarellas siera
- 2 tējkarotes kaltēta timiāna
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 1-2 ķiploka daiviņas
- sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Blendera traukā liek miltus, sāli, aukstu sviestu, kas sagriezts gabaliņos.
- Visu sasmalcina drupačās.
- Pievieno kefīru, ābolu etiķi, ūdeni, olu - samaisa mīklu, maisa tik ilgi, kamēr tā saveļas bumbiņā.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī, vismaz uz 30 minūtēm.
- Jo ilgāk mīklu paturēsiet ledusskapī, jo labāka tā būs.
- Darba virsmu nokaisa ar miltiem, mīklu izrullē 35-40 cm diametrā lielā aplī.
- Mīklas apli pārliek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Uz mīklas, atstājot 2 cm no malas, izkārto šķēlītēs sagrieztus tomātus.
- Bļodā samaisa olīveļļu, timiānu, rīvētus ķiplokus, sāli, piparus.
- Olīveļļas maisījumu vienmērīgi uzklāj tomātiem.
- Mīklas maliņas uzloka uz augšu, nostiprina.
- Cep 200°C temperatūrā, 20 minūtes.
- Pēc noteiktā laika, veidni izņem, pārkaisa ar Mocarellas siera gabaliņiem, liek atpakaļ krāsnī, turpina cept 5 minūtes.
- Ja cepšanās laikā, galetes vidus uzpūšas, sadurstiet to ar dakšiņu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!