Galda biešu un upeņu salāti

Galda biešu un upeņu salāti ziemai Foto: Galda biešu un upeņu salāti

Sastāvdaļas

  • 800 g galda biešu
  • 200 g upeņu ogu

Marinādei:

  • 1 litrs ūdens
  • 8 krustnagliņas
  • 12 smaržīgie pipari
  • 60 g cukura
  • 10 g sāls
  • 7-8 ēdamkarotes 9% etiķa

Pagatavošana

  1. Galda bietes nomazgā un novāra. Novārītajām bietēm vēl jābūt nedaudz cietām.
  2. Tad bietes nomizo un sagriež gabaliņos ar robaino dārzeņu nazi.
  3. Izlasītas lielās upeņu ogas (mazās izmanto citiem konserviem) noskalo un uz sieta notecina.
  4. Sagatavotas bietes samaisa ar upeņu ogām un sapilda burkā stingri, burku sakratot.
  5. Ar karstu marinādi pārlej salātus un liek pasterizē 85 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 15 minūtes, litra burkas – 20 minūtes.
  6. Tālāk, kā parasti, burkas aizvalcē un atdzesē.

Šādiem salātiem ir augsta diētiskā vērtība, un tie ir ļoti garšīgi. Pasniedz pie gaļas ēdieniem. Etiķa vietā var lietot 10-12 g citronskābes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes